Bemutatkozás

Alapítványunk azzal a nemes céllal alakult meg, hogy munkánkkal segítsük a sérült és rászoruló embertársainkat. Keressük a segítségnyújtási lehetőségeket, felmérjük az igényeket, szorosan együttműködünk a kistérségek családsegítő szolgálatával, a nagycsaládosok egyesületével, a tanyagondnokokkal, intézményvezetőkkel, hiszen ők tudják a leginkább hol, mire van szükség.

Karitatív tevékenységünk során büszkén hirdetjük, hogy az egyéni támogatásokon felül a jótékonysági, illetve családi napokat mindig társ civil szervezetekkel összefogva valósítjuk meg.

2015-ben megvalósult programok:

– Júlisban a CSEÖH és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával nagy mennyiségű adományt vittünk ki Böjte Csaba csíksomlyói árvaházába.

– Októberben Deszken segítettük a hátrányos helyzetű nagycsaládosokat tárgyi adományokkal, bútorokkal, ruhaneművel, lábbelivel, könyvekkel és játékokkal.

– Decemberben Ásotthalmon rendeztünk jótékonysági családi napot, ahová meghívtuk a Napsugár Otthon lakóit is, közel 40 fővel jöttel el. A mikulás hozott ajándékot minden gyereknek és régebb óta gyereknek egyaránt. A napot a börze zárta, ahol mindenki kedvére válogathatott az adományokból.

– A karácsony előtti napokban a Magyar Vöröskereszt támogatásával Zákányszéken, Ásotthalmon és Szegeden élő nagycsaládosok ünnepét tudtuk szebbé tenni tartós élelmiszerrel, higiéniás termékekkel, játékokkal, ruhaneművel.

Az adománygyűjtést követően az adományok felhasználásáról nyilvánosan beszámolunk honlapunkon és a facebook oldalunkon. Alapítványunk örömmel és köszönettel fogadja a felajánlásokat a jövőben is! Raktárunkban kiosztásig tárolni tudjuk a felajánlott bútorokat és más nagyobb helyet foglaló adományokat. A bútorokért igény szerint házhoz tudunk menni, ebben az esetben kérjük, legyenek kedvesek fotót küldeni előzetesen e-mail címünkre.

Valami megmagyarázhatatlan örömöt érzünk, amikor jót tehetünk és adhatunk. Mert adni jó, legyen az otthoni ingyenes gyógytorna, kedvezményes csoportos gerinctorna, egy jó buli (Csak Azértis!),tartós élelmiszer, esetleg más tárgyi adomány eljuttatása megfelelő helyre, és legfőképpen szerető gondoskodás, törődés nyújtása.

Egyszer azt tanultam egy fiatalembertől, (aki sokáig állt Böjte Csaba testvér szolgálatában),  az igazi, tiszta szívű adományozás azt jelenti, hogy nem azt adod a rászorulónak amit te már nem használsz, hanem ami kedves a számodra, mégis le tudsz mondani róla…

Akadálymentesítsünk magunk körül! Van, akinek meg kell tanulnia kérni, mindenki kerülhet nehéz helyzetbe. Van, akinek meg kell tanulnia könnyű szívvel adni, hogy gazdagítsa a lelkét. Nekünk pedig még több hidat kell építeni a segítséget szívesen nyújtók és a segítséget elfogadók között!

7,32-35 ” A szegény felé is nyújtsd ki a kezedet, hogy áldásod tökéletes legyen. Minden élőlénynek adj ajándékot, még a halottól se tagadd meg a szeretetet. Azoktól, akik sírnak, ne húzódjál félre, és gyászolj együtt a gyászolókkal. Ne légy rest, hanem látogasd meg a betegeket, ezáltal gyarapszik benned a szeretet.”

 

Icu2

Kubatov Ilona
adományszervező
Tel: +36/20-554-3909